Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czasem jestem jak ten dzień...

choć kolejny wciąż durny
chmurnieje od samego świtania
gdy błądzi nisko śladami jaskółek
i korci burzę

a one stoją
stoją jak wryte
wyrwane nagle z marzeń
od własnego ciężaru bezsilne
- cienie

- więc daj mi daj
siłę mi daj i odwagę
a potem chęć
by palcem ruszyć w bucie
choć -
tak drą się na strzępy
głosy niechciane

boli mnie już od tego
rozdrapywania

- mówię ci serce

24 279 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    28 February 2015, 22:04

    Arti, zaszumiało, jęknęło i nutki pognało - w siną dal :)
    Onejko, stany imają się nas, jak chcą, chyba że nie chcemy :)

    Dziękuję, miło Was gościć :))

  • onejka

    27 February 2015, 10:20

    Dobrze, iż póki co mam za sobą taki stan, Świetnie napisane :)

  • 12 February 2015, 22:07

    Mógłby ktoś, kto słuchać potrafi i uszu ranić się nie ośmieli w muzykę ubrać tę pieśń. :)

  • Gaia

    4 February 2015, 22:18

    I choć mówią - "Nie wierz mi, nie ufaj mi"- nie wierz w słowa, tylko w Nich...
    :)

  • giulietka

    4 February 2015, 13:34

    Mów do mnie jeszcze... ;)