Menu
Gildia Pióra na Patronite

Muśnięta jesienią...

chociaż pada…
okien nie zamknę w kimś innym
moje usta muśnięte jesienią

- czekają na ciebie

ogrzej je pocałunkiem
niech czerwienią się inaczej
wyrwij z czasu zadumy, jak myśli
uracz delikatną pieszczotą
zanim zima je chłodem naznaczy

i kochaj mnie…
aż księżyc gwiazdy policzy na niebie

wtedy spokojnie zasnę
zamknę serca mego okna
i złożę powieki w modlitwie

- za ciebie

21 287 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • agniecha1383

    8 November 2012, 01:24

    Piękne oddanie...pozdrawiam:)

  • Julka 10

    7 November 2012, 21:25

    "..i kochaj mnie…
    aż księżyc gwiazdy policzy na niebie..."

    Właśnie tak, bo to znaczy, że...na wieki ;))))

    Pięknego wieczoru, buziaki ;)))

  • misiek45

    7 November 2012, 20:20

    Pięknie:)))

  • katjaa

    7 November 2012, 18:33

    cudowny..