Menu
Gildia Pióra na Patronite

Choćby

Choćby miasta płonęły i mury się waliły,
A plagi ludzkiej zazdrości cały świat burzyły...
My się temu nie poddamy,
My sprawimy by marzenia wspólne się ziściły,
By plany wkońcu prawdą były...
I do końca końców nigdy nie dopuścimy...

Dopóki w sercach miłość trwa,
Dopóki radość jest w nas.

(wierze w NAS kochanie)

6365 wyświetleń
49 tekstów
5 obserwujących
  • MirandaDark

    9 August 2011, 01:19

    gdzie nie ma polskich znaków? przeoczyłam? pozatym nie wszystko musi mieć " pazur", pozatym to wolny kraj i moge sobię pisać co chcę i gdzie chcę... mimo wszystko dziekuję za opinię :D

  • WilceeQ`

    9 August 2011, 00:21

    Więc przekaż mu, nie nam

  • MirandaDark

    8 August 2011, 23:35

    jedne wiersze to rymowanki, inne to poprostu wiersze... raz pisze tak,raz innaczej... wazne by przekazac,to co chce sie przekazac... nie musze kopiowac stylu Twardowskiego ,bo chyba o to Ci chodzi, że niby tylko on wiedział jak sie pisze.... oczywiście podziwiam go, jednakże ja w tym momencie poprostu chce pokazać co czuje... bez specjalnych ozdobników... taką rymowanką,czy jak wolisz "zlepkiem zdań"

  • 8 August 2011, 22:58

    Jak dla mnie zlepek zdań... no ale cóż ja się tam znam.

    Boję się Twojej miłości

    Nie boję się dętej orkiestry przy końcu świata
    biblijnego tupania
    boję się Twojej miłości
    że kochasz zupełnie inaczej
    tak bliski i inny
    jak mrówka przed niedźwiedziem
    krzyże ustawiasz jak żołnierzy na wysokich
    nie patrzysz moimi oczyma
    może widzisz jak pszczoła
    dla której białe lilie są zielononiebieskie
    pytającego omijasz jak jeża na spacerze
    głosisz że czystość jest oddaniem siebie
    ludzi do ludzi zbliżasz
    i stale uczysz odchodzić
    mówisz zbyt często do żywych
    umarli to wytłumaczą

    boję się Twojej miłości
    tej najprawdziwszej i innej

    Jan Twardowski