Menu
Gildia Pióra na Patronite

choć...

choć boli mnie serce
złączone mam ręce
modląc się do życia
o śmierć bez pokrycia
ludzkich kosztów

choć na kolanach klęczę
w życiowej udręce
twarz mi przykrywa
smutku pokrywa
uśmiech jakby z lustra

choć cierpienie rozdziera
duszę mą poniewiera
niosę wciąż swój krzyż
idąc ciągle w wzwyż
pagórkami życia.

147 701 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
  • RozaR

    9 August 2017, 21:39

    No ładne ale te rymy takie spod siekiery .