Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chodź...

Choć tyle słów,
Przefrunęło przez nasze duszę,
Choć tyle chwil,
Złączyło w jedno nas,
Ja wiem , zatrzymać się muszę,
By oddać Ci szczęście,
Zagubione w środku dnia.

Nie ważne , że łzy srebrzyste,
W jaskini uczuć kapać będą co chwile,
Nie ważne , że serce...
Stoczy krwawą walkę z rozumem...
Nie ważne , że czernią
Potępionymi skrzydłami motyle,
Zamkną na kłódkę,
Przesiąkniętą cierpieniem ostatnią...nutę...

15 555 wyświetleń
99 tekstów
4 obserwujących
  • wyspiarka

    27 January 2013, 19:26

    Bajko Ty moja...

    Śliczny wiersz!

  • 23 April 2012, 23:23

    *choć