Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie mów mi, proszę

choć tak często mnie
widzisz
to tak rzadko
spotykasz
patrzysz mi w oczy
i wzrok
odwracasz

dotykasz mych dłoni
ze wstydem
podając mi chleb
upominasz mnie
jak mam żyć
a sam
zapominasz wybaczyć

przychodzę jednak
nieustannie
jak cisza
i proszę
byś mi pozwolił
twoim sercem
pokochać człowieka

nie mów mi, proszę
że Boga nie ma
choć wiara tak słaba
to tajemnica

9388 wyświetleń
94 teksty
111 obserwujących
  • perfectdreamss

    13 May 2013, 16:52

    Wspaniały...

  • 13 May 2013, 16:45

    " przychodzę jednak nieustannie jak cisza"

    wspaniała fraza...

  • słoneczniki

    13 May 2013, 16:02

    Piękny!

  • misiek45

    12 May 2013, 16:23

    Zgadzam się z Krysią to bardzo ładny wiersz:))

  • krysta

    12 May 2013, 06:15

    Bardzo ładny wiersz...
    pozdrawiam ;)