Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jan Wedel

Choć Niemcami byli jego pradziady
Za okupacji Polakom fundował obiady
I choć chodził do innego kościoła
pomagał jak mógł innym dookoła
Bardziej od podziemnej armii,
ten co dał pracę, chronił i karmił
Jan Wedel

103 043 wyświetlenia
1195 tekstów
141 obserwujących
  • yetick

    24 June 2021, 19:51

    Podjąłeś ciekawy temat.. człowiek z którego historią życia i nastawieniem do otaczającego świata warto się zapoznać 😎

    od szpiek