Menu
Gildia Pióra na Patronite

jaki jest twój odcień niebieskiego

choć nie sypiam
nawiedzają mnie sny
kobaltowe od twoich myśli
moje niebo jest dziś cięższe od błękitu
w szklance wody zatapiam księżyc
choć nie znalazłam w nim żadnej winy

kątem oka zamykam w ciemni
szafirowe od tęsknoty listy
w których nikt nie mówił o miłości

choć nie zasnę zamykam oczy
na bezlitośnie szarą codzienność
usta mam fiołkowe od grzechów
których nigdy nie popełnimy

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    9 August 2015, 17:16

    .....pięknie dobierasz słowa i myśli M., ;).........:*...

  • Malusia_035

    6 August 2015, 20:07

    potrafisz czarować słowem giulietko ,przepiękny uwielbiam do ciebie wracać :))

    Pozdrawiam Cieplutko :)))

  • giulietka

    6 August 2015, 17:13

    Bardzo Wam dziękuję, Dziewczyny.
    Marie, Wasze trzy opinie warte są więcej niż milion fisz;)

  • miramija

    6 August 2015, 14:10

    3 fiszki... powinno być 3 miliony :) pozdrawiam :)

  • Cris

    6 August 2015, 10:36

    pozdrawiam na dzień dobry :)
    brakło mi słów, wiersz zapisałam w zeszyt.