Menu
Gildia Pióra na Patronite

Molekularne Kłopoty

Choć moment zwątpienia
wbił porażkę drzazgą pod skórę
organizm wypchnie obce ciało
otul się gęstą próżnią wszechświata
na szczycie galaktyk przeobrazisz się
czasoprzestrzennie
w istotę zdolną uniknąć rykoszetu ,

dryfując na falach Czarnej dziury
wniknij do wnętrza trzeciej strony

i

bądź gotów .

11 339 wyświetleń
109 tekstów
15 obserwujących
  • 30 July 2015, 20:53

    Lubię koty Ale nie chce z nimi żyć. Nasza Ziemia jest i była piękna Ale może się to zmienić. Wolałabym zatopić się w innych wymiarach.

    Czy wiesz droga Gaio,że katolicyzm i Niemcy odebrali nam przeszłość? No bo jak to przed 996 Polska spadła z Nieba i powstała? Czy wiesz że w 900 roku Słowianie,Lechici,Wandalowie, obojętnie jak nas nazwać,zajmowali obszar najwiekszego i najpotężniejszego imperium? Czy wiesz że Niemcy wymazali po rozbiorze nasza przeszłość zastapili ją propagandą ? Czy wiesz że czasem nawet dziś popularne pisma francuskie szydzą z nas,kiedyś Polski szlachcic miał drogie i modne buty których Francuzi zazdrościli,że zastanawiają się jak można tak upaść? I wreszcie że o naszej historii do roku 996 uczą się np. Anglicy? Czy to miłe wiedzieć o swoim kraju mniej niż obcokrajowiec? Dlatego wolę czarne dziury i gwiazdy,są mniej skomplikowane i "zludziowane"

  • Gaia

    30 July 2015, 20:34

    no czarne dziury mają tę moc
    ale trochę szkoda mi tego świata
    lubię go

  • 30 July 2015, 20:29

    Jest mi bardzo miło że zapytalaś.
    Mogłaś tak odczuć moją reakcję,bo mam chaotyczny i emocjonalny styl pisania.
    Cieszę się że Cię zaciekawiłam .

  • Gaia

    30 July 2015, 20:12

    obraziłaś się że pytam?

  • 30 July 2015, 20:07

    Każdy wierzy w to co chce,sam wybiera,ale pretensje ma do wszystkich w koło. Jak przystało na marzyciela wolę zatopić się w refleksjach o niezbadanych dotąd zakątkach niż w tym co nazywają społeczeństwem,krajem,i jeszcze nie wiadomo czym,jedyne co jest faktem to że potęga naszego kraju upadła w 1600 roku i zmierza po równi pochyłej . Nie dziwię się że jesteś zdziwiona " kiedy się ma nos w dywanie perskim to się nie widzi wzorów " . Tak czy siak dziękuję za odwiedziny =)

  • Gaia

    30 July 2015, 19:39

    no co ty

  • 30 July 2015, 19:38

    Do oświecenia,ludzi którzy dołącza .

  • Gaia

    30 July 2015, 19:26

    ale na co