Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

biała tęcza

choć jeszcze tli się w nas lato
ucichły bez stóp naszych trawy
pobladły tęsknotą łąki
i pusto
i cicho wokół

odeszłam
lecz po twojej stronie
widuję wciąż słońca zachody

i choć dogasa niebo
od świateł na twoim brzegu
nie mogę oderwać wzroku

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    26 August 2015, 09:51

    Malusia, Michał, Mill...
    Raczej marny ze mnie czarodziej, ale tym bardziej miło to czytać.;)
    Dziękuję za obecność, to bardzo wiele znaczy.

  • mill

    25 August 2015, 13:50

    ..oj tak czarujesz przepięknie ....

  • silvershadow

    24 August 2015, 21:42

    Ostatnie trzy wersy ... klasa.
    A od całości nie mogę oderwać wzroku, więc zabieram i pozdrawiam.

  • Malusia_035

    24 August 2015, 19:48

    jestem oczarowana tym obrazem ,śliczny

    Pozdrawiam M :))