Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesienna dziewczyna

Teksty z obrazami - Jesienna dziewczyna - Maciek Zz
Jesienna dziewczyna - Maciek Zz

Choć jesteś dziś ze mną Rudowłosa
znikniesz jak rzednąca mgła.
Nie będziesz pamiętać tego chłopca
i co to była za gra.

Twój taniec pośród liści jesiennych
pobudzał emocji moc.
Łaskotał trzepot twoich rzęs zwiewnych,
gdy zakrywała nas noc.

Niech no tylko oszronią się liście
i rozpocznie się zima,
bez pożegnania i żalu znikniesz,
jak jesienna dziewczyna.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących