Menu
Gildia Pióra na Patronite

wymarzone jutro

choć czekamy na lepsze jutro,
gdy się pojawia,
nie widzimy go,
czekając nieświadomie wciąż

nowe życie nie zacznie się od jutra
pustka choć przepełni się czasem
nie da Ci zmiany

zrozumiałem
umiarkowany echoizm to najpiękniejszy z egoizmów
daje radość innym i Tobie

miej uśmiech, by dać go komuś,
przypomnij sobie, że jesteś pewny swojego ciała,
każdej myśli,
metafizycznego atomu,
że w środku jesteś i żyjesz!
bo mózgiem użyźnia się życie.

a takim życiem
upiększa się dziś
to właśnie wymarzone jutro.

5991 wyświetleń
164 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!