Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chmury nabierają szeptów...

...
Chmury nabierają szeptów deszczu...
rozmywają kształty nieroztropne
niezdecydowaniem...
gubią myśli
stając się czymś innym
za każdym razem jak taniec...
raz są krzykiem mewy
raz myślą
raz wykrzyknikiem
to skrzydłem pchane są wiatru...
rozmywając się wzrokiem
z pejzażu żywego tworzą obraz
lub przelotną grafikę...
tańcząc marzeniami
biegną jak baletnice
i żadni z nich przyjaciele
i żadne oparcie
i żadni z nich świadkowie sytuacji...
ulotne i mgliste
eteryczne duchy
zapatrzone w przestrzeń
widzą tylko nieba kryształ
chłonąc nieba bezgraniczną ciszę...
Anita Steciuk

15 380 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!