Menu
Gildia Pióra na Patronite

W obłokach

Chmurom kłębiastym
w pas się pokłonimy
na obnażone ramiona
pierzaste obłoki
szybko zarzucimy
tak wystrojeni pojedziemy
na gapę do nieba
aby tam zapalić
zakazanego skręta
z zorzą polarną

Usiąść na niebieskim sklepieniu
w bujanym lazurowym fotelu
zapodać czarną polewę
kulistemu piorunowi

7579 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!