Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szarańcza

Chmura pyłu
na pustyni
idzie, ma
kolor
rdzawy, jest
to chmura ma
i tylko ma
ach ten piach
och ten szloch
to wiatr wyje
wszystko wyje
zachłanna
chmura ma
jak
szarańcza.

12 242 wyświetlenia
135 tekstów
3 obserwujących
  • Monika M.

    17 December 2020, 12:20

    Twoja rdzawa?
    Moja to... szara...

  • sprajtka

    17 December 2020, 12:18

    Po ma jest zawsze rańcza
    Po sza jest czasem rańcza
    Ala to zarańcza 🤪