Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wieczorny gość

Chłodny wieczór kłania się mimo chodem.........
Niebo powoli zasłania się szarym kolorem......
Słońce zaszło, księżyc czeka za rogiem......
Żeby z wieczorem stanąć nad mym progiem.....
Siadam na ganku, nasłuchuję w zadumie .....
Jak wieczór wycisza świat powoli......
Jak milknie gwar domów i ulic.......
Rozproszone myśli, truchtem do domu wracają.....
Chcąc zdążyć przed nocą, wieczorowi się kłaniają.......
Nadchodzi wieczór, brat - nocy, kuzyn - dnia........
Siądę na ganku, powitam go z uśmiechem........
Zaproszę na kubek ciepłego kakao......
Taki miły ten wieczór po ciężkim dniu.....
Oby noc spokojem też mnie obdarowała.....

40 332 wyświetlenia
275 tekstów
38 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    18 September 2020, 16:12

    Jak zawsze niesamowicie poczochrane te Twoje myśli ,pozdróweczko Kropeczko 😄oksymoron ? nie sądzę 😉

  • kuloodporna

    17 September 2020, 22:01

    Tak ....zgadza się noc kiedyś mnie przerażała......teraz kocham nocne dni....:)))...( wkradł się mały oksymoron ) .....nocne dni są ukojeniem dla rozczochranych myśli .......

  • Infinite Gentleman Night

    15 September 2020, 16:25

    Z tego co widzę uwielbiasz Kropeczko noc ,więc chyba daje Ci ten swój upragniony spokój , w którym jakoś ogarniasz te swoje myśli w jedną zrozumiałą całość 😉👍