Menu
Gildia Pióra na Patronite

mały dar

Chciałbym potrafić..
Śpiewać tak pięknie..
By oczy Twe przy mnie
Rozświetlały ciemność nocy

Ale nie umiem..

Chciałbym grać Ci na pianinie
Wieczorów melodie tak piękne
Byś oddychała nimi cała sobą

Ale nie umiem..

Nawet nie umiem
Powiedzieć Ci w oczy tych słów
Które nocami są tak odważne
By rankiem skryć się w zakamarku serca

Bóg dał mi tylko ten mały dar
Bym mówił do Ciebie kartkami
I atramentem w sercu trzymanym
Więc pisze

Że będę próbował
Na tych swoich kartkach
Rozpisywać najpiękniejsze
Naszego życia role

29.10.15

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!