Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

O Miłości.

Chciałbym napisać o miłości
to jak przewidywanie pogody na szlaku
opisanie kształtu gruszki
to jak bycie kroplą w deszczu
- jedyną
wiara w nieznane
wrzask w dwuosobowym tłumie ciszy
usłysz mnie, usłysz!
Słyszę. Bez słów.
Miłość, ha!
to jak wystrzelona strzała
która nigdy nie opadnie
ale która zna swój cel
to jak obieranie jabłka
gryzienie wiśni wraz z pestką
to jak bieg boso po kamieniach
z czasem (ale z czasem!) się przyzwyczaisz...
płacz
- już nie w poduszkę
to jak cytrynę zajadać miodem
i śmiać się
i rozkoszować

Chciałbym napisać o miłości...

Przecież piszę.

81 586 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących