Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 5 December 2022

Interpretuj

Chciałbym wyrosnąć z poezji
Jak wyrasta się z głupiego śmiechu
Chciałbym nie mieć trzydziestu lat
Lepiej jest mieć pięć lub osiemdziesiąt pięć
Ktoś puka do mej głowy
Przez ścianę
Przez mgłę
Hałasem burzy jaźń
Pnę się ku dnu
Ujadam w obłokach
Gdybym tylko zmienić mógł
W jakim świecie żyję
I czas
A najlepiej wszystko, oprócz Ciebie
Robiłem to nie raz

Chciałbym wyrosnąć z poezji
Lecz ona wyrasta ze mnie

81 770 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • maba.1

    31 October 2023, 19:09

    Nie wyrośniesz :)

  • IceCherry

    4 December 2022, 19:14

    Piękne. Dusza zdaje się krzyczeć, albo mi się wydaje :))

    od Mocar, Duse, Uzjel