Menu
Gildia Pióra na Patronite

Marzenia

Chciałbym usunąć zło i wyleczyć rany na sercu mym.
Chciałbym wrócic do dnia , kiedy usmiech na mojej twarzy,
witał każdy smutnych szarości dni.
Chciałbym znowu kochać tak jak kochałem wcześniej.
Widzieć świat w barwach tęczy.
Marzyć o marzeniach, które miałem.
Kroczyć drogami radości, które były w moim życiu.
Teraz leże patrze ślepo w sufit,
widzę czas, tamte dni,
kiedy radości było wiele.
Kiedy każde Twe słowo było dla mnie marzeniem.
Gdy Twe oczy stanowiły dla mnie sens życia.
A każdy Twój oddech, dodawał sił do dalszego kroku dnia.
Zagubiłem się.
Zbłądziłem w życiu, którym jesteś Ty.
Myśli toczą walkę w mojej głowie.
Co mam teraz zrobić?
Jak poukładać to co jest teraz?
Proszę o pomoc, lecz nikt nie pomoże.
Krzyczę, płaczę, rozdzieram swoją duszę.
To walka! To wojna!
Kto ją wygra?
Czy powróci to co było?
Czas!...Jutro!..Przyszłość!
To one kierują naszymi dniami i krokami.
To dlatego żyjemy z dnia na dzień,
nie wiedząc o niczym.
Przez nie błąkamy się w kalejdoskopie naszego życia,
po omacku szukając drogi powrotu do dawniejszych dni,
gdzie żyło się nam lepiej.
Bo to co było, zostaje w nas na zawsze,
lecz to co będzie, pokaże jacy jesteśmy naprawdę.
Bo każdy z nas kreuje swoja przyszłość.
Każdy sam pisze własną kartę w księdze życia.
To my tworzymy jutro!
A moim jutrem jesteś Ty.
To Ty tworzysz,każdy mój szary dzień.
To z Tobą wiążę, każdą swoją chwile.
Dlatego dziękuję życiu, że dał mi kogoś takiego jak Ty.
Dziękuję za uśmiech i za łzy.
Dziękuję za dni spędzone z Tobą.
I proszę... nie juz nawet błagam!
Zostań ze mna, kochaj mnie jak kochasz Teraz.
Napiszmy własną kartę w księdze naszego życia.
Stwórzmy własne jutro.

6009 wyświetleń
51 tekstów
0 obserwujących
  • awatar

    14 November 2013, 14:17

    "Chciałbym wrócic do dnia , kiedy usmiech na mojej twarzy,
    witał każdy smutnych szarości dni..."

    dalej nie brnąłem przez stylistyczne chaszcze w gramatyczną paszczę
    z o bawy, że jakieś urwane słowo na głowę mi ...