Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prośba i chęć

Chciałbym spokój odnaleźć,
chciałbym w takim miejscu się znaleźć

gdzie wiedziałbym wszystko o sobie i życiu,
gdzie pokazałbym wszystko co chowam w ukryciu.

To właśnie tu chciałbym wszystko znów stworzyć
to właśnie tu nie chciałbym ani kropli zła przysporzyć,
ni sobie, ni Tobie i ani jednej osobie .

By takie miejsce gdzieś na ziemi istniało...
by można było dostać się tam,
najwcześniej jutro rano.

Bardzo chciałbym to zobaczyć na własne oczy,
gdy moje problemy rozpływają się w blasku dzisiejszej nocy.

23 689 wyświetleń
270 tekstów
6 obserwujących
  • LunaLove

    14 October 2015, 14:17

    też bym chciała... ale ten spokój zdarza się czasem
    Miłego dnia :)

  • krysta

    2 October 2015, 17:25

    ciekawy wiersz...
    wiele osób by tak chciało jak w ostatnim zdaniu.
    pozdrawiam.