Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak być poetą?

Chciałbym być Poetą
Mieć fantazję bujną
Słowami miotać paletą
Uwagę mieć czujną
Aby zobaczyć motylka
Barwą słowa i wdzięku
Aby śmierć opisywać
Bez strachu i lęku
Żeby kwiaty kochać
I żyć lotem ptaka
I umieć śmiać się
I umieć też płakać
I pióro mieć ostre
I mieć ostry język
I pisać o miłości
I przecinać więzy
i umieć kochać...
...najtragiczniej w Świecie
Chciałbym być Poetą
A Wy...........
....................o tym nie wiecie!!!!!

11 627 wyświetleń
79 tekstów
0 obserwujących
  • 20 September 2012, 17:39

    bardzo ładne
    przypomniało mi
    W życiu mi się szczęściło i szczęści
    los nie poskąpił ni dóbr ni pieszczot
    tylko śnieg pod nogami nigdy nie chrzęści
    a jesienią liście nie szeleszczę

    jeśli coś pomyliłem to z przepraszam bo z pamięci
    pozdr.

  • SebikB

    20 September 2012, 16:59

    czytając Wasze i inne opinie na temat innych moich wierszy, mam ciarki i przeogromną chęć dalszego pisania... już powstają nowe i wkrótce się pojawią - po dodaniu wszystkich starszych... to naprawdę bardzo miłe, zwłaszcza że moje wiersze do tej pory poznała tylko garstka osób :)

  • R.A.K.

    20 September 2012, 16:50

    Już nim jesteś, choć może to Ty o tym nie wiesz!:)
    Wiersz Ci wyszedł pierwsza klasa z poczuciem humoru i polotem! :)

    Pozdrawiam :)