Menu
Gildia Pióra na Patronite

pt. bez tytułu 2008r.

chciałbym być bluszczem zielonym
oplatać twe zimne ciało zamarznięte
nie więdnąć nigdy przed porankiem
nie pozostawiać korzeni nigdzie
odwiedzać cię co wieczór uciekać rano
chciałbym być bluszczem zielonym
w twe ramiona wplecionym i zamkniętym
chciałbym opleść twe dłonie gorące
promykiem ogrzane porannym słońcem
chciałbym pójść za tobą gdzieś daleko
niczym nie przerwaną drogą samotną
nie czekam na ciebie dziś choć wiem że to ty

10 743 wyświetlenia
91 tekstów
4 obserwujących
  • czarnulkaa

    5 November 2011, 00:16

    świetny wiersz... gratuluję... aż zabiorę do siebie...