Menu
Gildia Pióra na Patronite

dobroć jest zielonooka

chciałaś mnie tyle nauczyć
za rękę prowadziłaś ostrożnie
a u mnie wszystko na opak
stopy same szły w drugą stronę

ale dziś wiem dzięki tobie
że wszystko co zdołasz pokochać
stanie się kiedyś dobre

że zieleń to ciepła barwa
bo przecież ma Twoje oczy

i że masz takie ciepłe ręce
bo zawsze miałaś serce na dłoni

mojej Mamie

137 918 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 27 May 2017, 10:57

    A już myślałem, że to... dla smoka... :P
    Piękny wiersz, do wyróżnienia.
    Miłego dnia. :))

  • giulietka

    27 May 2017, 07:45

    Bardzo Wam dziękuję za wszystkie piękne wyznania, bo to coś więcej przecież niż komentarze.
    Pozdrawiam Was i pięknej soboty życzę!

  • Naja

    26 May 2017, 22:32

    Piękny wiersz :-)))

    Zgadzam się, Mama to najpiękniejsze ze słów, drugim jest miłość. Oba powinny się zawsze nierozerwalnie łączyć...

    Ja mam zielone oczy i jestem mamą świetnego młodego Faceta :-)))
    Tak sobie myślę, że gdyby był poeta, pisałby dla mnie tak piękne wiersze...

  • Kamil Borkowski

    26 May 2017, 19:46

    Moja mama też ma zielone.
    Pozdrawiam.

  • Adnachiel

    26 May 2017, 13:46

    Mama to najpiękniejsze słowo we wszystkich językach świata...
    Niezwykle poruszający wiersz, wyznanie miłość prawdziwej.

    https://www.youtube.com/watch?v=YgP2whwA2Wg

    Pięknego dnia M.

    Video YgP2whwA2Wg
  • 26 May 2017, 11:09

    Bardzo ładna dedykacja .
    Pozdrawiam ;)