Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesteśmy inni, tacy sami, kompletnie bezsensu

Chciałam żebyś zbierał ze mnie więcej
niż kiedykolwiek mówiłam. Ale nazbyt
jestem jak ona. Kiedy milczy -
zostaje tajemnicą. Przysłania niebo.
Nie jest, a patrzą na nią. I nic
nie przedziera się głębiej.

Spróbuj sobie wyobrazić, że zapadam
w słowach, których nie słyszysz.
W wymiarowość jaką nie sposób dostrzec,
gdy tylko poruszam wargami.
Między nami wciąż przestrzeń pochłania myśli.
Nie potrafię ci ich zdradzić,

a potrzebuję, żeby móc zwolnić.

147 014 wyświetleń
1739 tekstów
256 obserwujących
  • 17 March 2013, 16:56

    Jak piszę, nikt nie rozumie, więc: nazbyt
    jestem jak ona. Kiedy milczy -

    Ale skrobię sobie czasem, jak mam już za dużo niewypowiedziane. :)

  • 17 March 2013, 16:54

    Nie dziękuj.
    Tylko pisz takie cuda :)

  • 17 March 2013, 16:52

    Dziękuję ślicznie, pozdrawiam serdecznie...

  • 17 March 2013, 16:51

    Piękny wiersz.
    Zabieram go by wracać.
    Pozdrawiam miło.