Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Tęczą malowane~~

http://www.youtube.com/watch?v=j1jSJv3-ufs
Chciałam namalować tęczę
Lecz barw mi nagle brakuje
Wszystko jest w szarych kolorach
Do tęczy jak nic nie pasuje

Więc pójdę na łąkę gdzie kwiaty
Ich barwy przeniosę na chwilę
Od nieba też dodam błękitu
Być może poproszę motyle...

Niech kolor mi też podaruje
Ta róża o dumnej czerwieni
Dam promyk od słonka maleńki
Co złotem tak pięknie się mieni

A kiedy już tęczę ułożę
Nie będzie już smutno i szaro
Nadzieję i uśmiech przywróci
Cokolwiek znów będzie się działo.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących