Menu
Gildia Pióra na Patronite

chciałam
zasnąć
zamknąć oczy
myśli ubrać w zapomnienie
ciało w błękit przeistoczyć
ponad ziemią się unosić

chciałam
milczeć
i nie słuchać
słowom wszelki sens odebrać
zaczarować światło nocy tak
by ciemność była srebrna

chciałam
odejść
i nie wracać
nie oddychać tym, co boli
między niebem a tęsknotą
odkryć ciszę, która koi

15 086 wyświetleń
80 tekstów
22 obserwujących
  • finezja

    16 May 2011, 20:51

    Dziękuję i pozdrawiam:)

  • LiaMort

    16 May 2011, 20:48

    hm.. piękny wiersz...:)
    nie mogę dać "+" ale zabiorę sobie... :)

  • Nika789

    27 April 2011, 11:08

    podoba mi się lekkość, delikatność i subtelne zakończenie. Taki cichutki, z zakamarka ten wiersz.

  • finezja

    23 April 2011, 16:51

    Ślicznie dziękuję za komentarze. Pozdrawiam:)

  • motylek96

    20 April 2011, 13:00

    Taki delikatny,lekki niczym piórko zwiewny...

  • marka

    20 April 2011, 12:20

    Ten wiersz jest jak ruch skrzydeł ptaka...Piękny.

  • giulietka

    19 April 2011, 21:25

    Bardzo mi odpowiada melodia tego wiersza, w rytmie mego serca;)

  • marka

    19 April 2011, 21:14

    Temat ten każdego dotyczy i sztuką jest proste ubrać w słowa.
    Czekam na następny, miło będzie czytać.
    Pozdrawiam