Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Chciałam pamiętać
każdy Twój dotyk
delikatny
jedwabisty
zapach Twojej skóry
jej ciepłą barwę
smak ust
czasem niecierpliwych
czasem smakujących spokojem rozkoszy

Chciałam umieć pozbierać skrawki
śmiechu
kawałek łzy
rozsypane stokrotki
a na ich płatkach
każdą naszą piękniejszą chwilę

Chciałam zasnąć
spokojnie
na poduszce
z której już dawno uleciały Twoje perfumy
i założyć pierścionek
który od Ciebie dostałam
założyć go ale po prostu

Dziś umiem już zebrać
umiem zasnąć i założyć

Dziś już wiem
że nie zapomnę nigdy

10 098 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!