Menu
Gildia Pióra na Patronite

o tym jak uzmysłowiłaś mi jak mogło być a nie jest

chciałabym napisać wiersz
ale nie ma słów, które określą wszystko to
co czuję i myślę
co się wydarzyło
choć tak naprawdę – niby nic
kilka sekund alkoholicznego upojenia
świst słów nawiązujących do dni minionych
niby nic się nie zmieniło nawet
pozycja ciała wciąż w tym samym kierunku ustawiona
kilka achów i echów, że mogło być tak
no ale nie jest i nie będzie, a może? kto wie?
profesjonalne podejście w udawaniu jakby nigdy nic
znaczący wzrok skierowany na mnie
mój ironiczny uśmiech
zjedzmy coś, przegryźmy to co usłyszałam
przełknę tę porażkę, choć niby coś wygrałam
marna nagroda pocieszenia w postaci rozwartych ust
wcale niegotowych na to czego oczekuję

mogło być tak a nie jest i bardzo mi żal

6198 wyświetleń
72 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!