Menu
Gildia Pióra na Patronite

Boję się...

Chciałabym
móc zakochać się,
trzymać Cię za rękę,
przytulać Cię,
całować namiętnie.
Chodzić na romantyczne spacery,
wymykać się nocami,
uczyć się Ciebie na pamięć,
pieścić czule...
Ale...
Nie mogę,
bo za bardzo się boję.

Boję się,
że Cię stracę,
że puścisz moją dłoń,
że wymkniesz się z mych ramion,
a smak Twych ust stanie się chłodny.
Że zostawisz mnie
samotną w ciemnościach,
że zapomnisz o mnie,
porzucisz w przeszłości.
Ale...
Chcę zwyciężyć,
pomóż mi pokonać ten strach,
proszę...

Z dedykacją dla mojej wspaniałej siostry.
Pamiętaj, musisz tylko przezwyciężyć strach. Wierzę w Ciebie. ;)

10 299 wyświetleń
87 tekstów
7 obserwujących
  • 23 February 2014, 01:20

    naiwność można lepiej ubrać.

  • 23 February 2014, 01:12

    naiwnym sercem pisane.