Menu
Gildia Pióra na Patronite

List do Ciebie... (1)

Chciałabym zanucić ci pieśń.
Taką cichutką, lekką, której nikt by nie słyszał.

Chciałabym ci powiedzieć
jak bardzo kocham,
kochałam.

Szeptem wycedzić słowa
z lekkim tchnieniem.

Dać chociaż chwilę ukojenia.

Wiem, że powtarzam błędy.
Nie umiem.

Cichutko myślę.
Słyszysz mnie.

Co mogłabym powiedzieć?
No co?

Już nie płacz.
Wiesz, że nie istnieję.
To tylko mój cień.

Mój cień.

---
z serii "Listy do Ciebie"

37 447 wyświetleń
613 tekstów
13 obserwujących
  • 28 May 2016, 22:21

    piękny Emi! pozdrawiam!