Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wątpliwość

chciałabym wiersz
o tobie napisać
lecz moja głowa
pusta jest dzisiaj
do rymów wcale
nie mam natchnienia
obrazy zbieram
też od niechcenia

rozsądek mówi
że to co było
nazwać powinnam
szczęśliwą chwilą
wnętrze buntuje się
przeciw temu
nic nie zrobiłam
wbrew sercu swemu

kiedy stanąłeś
na mojej drodze
to pomyślałam
jak każdy człowiek
coś wspaniałego
los mi szykuje
bałam się tego
co do mnie czułeś

pragnę przechować
wszystkie wspomnienia
w pamięci serca
bo oczywiste
że trwać nie będą
przez wieczność całą
lecz nie rozumiem
jak to się stało

że zamiast poczuć się
całkiem pewna
mnie ogarnęła
wątpliwość zgubna
czy kochać można
aż dwie kobiety
już znam odpowiedź
no nie niestety

31 412 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
  • Es van Guard

    6 June 2021, 20:23

    Żeby móc kochać jedną kobietę
    Trzeba pokochać wszystkie.
    🤟♥️🌹😘

    od batram
  • motylek96

    30 April 2021, 12:18

    Ładnie napisany ten twój paragon😊😉

    od batram
  • kuloodporna

    29 April 2021, 22:01

    Pięknie napisane......stokrotka wśród róż.........😊🌼🌼🌼

    od batram
  • 29 April 2021, 19:17

    Bardzo mi się podoba sposób wypowiedzi.
    Smutne, ale szlifuje uczucia.
    Pięknie. :)

    od batram
  • to_tylko__ja

    29 April 2021, 17:28

    Wątpliwość pięknie opisana
    Została nie za fajnie rozwiana... 😉

    od batram