Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzień bardzo dobry

Chciałabym Pana poznać
i chętnie bym się dowiedziała
czym Pan napatrzuje oczy
że tak słodko błyskają

a wstał Pan dziś rano?
bo pachnie Pan troszeńkę
konwaliami
i moim snem

a czy lubi Pan
kanapki z serem?
kolacje z winem?
spacer z zachodem?
świtanie z kobietą?

czy boi się Pan burz?
ma uczulenie na kurz
albo truskawki?

wybierze się Pan ze mną
na spacer do końca ulicy?
do parku?
albo do zaśnięcia na hamaku
opływając w gwiazdy?

ja troszkę przepraszam
za zjadanie Pana wzrokiem
ale bardzo mnie zjada
ciekawość
gdzie zostaje Pan dłużej
w łóżku czy w sercu?

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
  • Maciek Zz

    10 June 2020, 19:46

    kurcze, co tu napisać...
    spiekłem raka, czas zmykać

  • niewidzeinaczej

    10 June 2020, 19:44

    Nie mam pojęcia o jakich brakach Pan mówi, ja tam widzę same piękności ^^

  • Maciek Zz

    10 June 2020, 19:43

    Odpowiedź moja jednak jest bez tego czegoś
    ale spróbowałem - to nic wielkiego :)

  • niewidzeinaczej

    10 June 2020, 19:40

    Ojej, drogi Panie Zembaty niespodziewanie wbija Pan w fotel śląc wiersz w odpowiedzi na wiersz, a wręcz oniemiałam :)

  • Monika M.

    10 June 2020, 16:37

    Hmm... zawołałam Skorpiona. Nie wiem czy szybki jest;)

  • Monika M.

    10 June 2020, 16:33

    Hmm... Skorpiona trzeba zawołać:)

  • Maciek Zz

    10 June 2020, 16:28

    Oj tam, to przez przypadłość
    robię sobie na złość

  • Monika M.

    10 June 2020, 16:26

    Noooo... proszę Pana...
    Ta co Niewidziinaczej powinna być zachwycona:).
    Wierszem żeś sypnął... pięknie i smacznie.
    To ja wymykam się cicho...

  • Maciek Zz

    10 June 2020, 16:20

    Witam mile miłą Panią
    czemu szklą się moje oczy
    bo zerkają ciągle na Nią
    wypatrzują każdej nocy

    Kwiaty śnią się mi po nocach
    i nie tylko te w wazonie
    także te co w Twoich włosach
    - ponoć konwaliowe

    Lubię wszystko o czym Pani pisze
    najbardziej desery słodkie
    ciągle zachwycam się świtem
    a burze to muszą być mroczne

    Pospacerujmy na koniec myśli
    skąd nie chce się wracać
    za ludożercze w oczach błyski
    nie trzeba przepraszać

    Do Pani serca spróbuję trafić
    jeśli w łóżku nie zamarudzę
    skorpionowi nie dam się zapić
    dla pani to się potrudzę

  • Monika M.

    10 June 2020, 16:18

    Aaa... tak z innej strony, to mam wrażenie, że Pani od wiersza poszła z Panem na spacer, a my siedzimy im w pokoju i gawędzimy sobie:). Może przyniosą truskawki?