Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powiedzieć Ci.

Chciałabym Ci powiedzieć, Skarbie,
że miłość nie polega na praniu brudów
i podkładaniu świń ukochanej osobie.
Chciałabym Ci powiedzieć, Słońce,
zaufanie to wiara w moje słowa
w dzień i w nocy.
Chciałabym Ci powiedzieć, Kocie,
zrozumienie wynagradzane jest w złocie,
ależ zrozumieniem szczerym musi być.
Chciałabym Ci powiedzieć, Misiu,
że chwile dobre, równoważą się ze złymi
tylko wtedy, kiedy jesteśmy szczerzy.
Chciałabym Ci powiedzieć, Kochanie,
że jesteś dla mnie najważniejszy.
Proszę jeszcze,
staraj się mocno kochać, ufać, wierzyć
i zrozumieć to, że znaczysz dla mnie więcej od własnego życia.

18 386 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!