Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cichy szept

Chciałabym być stokrotką z kropelką rosy na białym płatku.......
Chciałabym być wiatrem niewidzialnie-odczuwalna.......
Chciałabym być kroplą deszczu lub zamienić się w lekką mgłę......
Chciałabym zatańczyć w blasku księżyca, na kolorowej tęczy życia......
- Chciałabyś .....?- usłyszałam szept......
- Tak, bardzo bym chciała - odpowiedziałam.......
- Przecież jesteś głuptasie, w twoim najpiękniejszym śnie......
Choć wiem, że nie jest lekko, życie daje w kość......
Wtedy zamykam oczy i na jawie śnię......
......i staję się stokrotką.......i wiem, że jest przymnie.....
Mój, ze mną, dla mnie i choć często go zdradzam i ranię.......
Choć nawet nie wiem jakie imię ma.......
Tylko on jeden, wiernie przy mnie trwa......
ON......cichy szept, mój ANIOŁ STRÓŻ.....

40 347 wyświetleń
275 tekstów
38 obserwujących
  • to_tylko__ja

    16 April 2021, 22:44

    Nie musisz Go prosić, bo jesteś taką piękną Stokrotką i nie tylko w śnie 🤗🙂 z małą łezką na płatku 🤗

    od kuloodporna, yestem, onejka
    • kuloodporna

      16 April 2021, 23:13

      Ojjj.......się zarumieniłam😊🌼🌼🌼