Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

Chciałabym być prawdą,
taką w którą mógłbyś uwierzyć,
lecz w moich oczach
ukryta jest rzeka kłamstw

I mogłabym być ciemnością,
która przytuli Cię samotnej nocy,
jednak Twoje serce rwie się
ku wchodzącemu słońcu

Swoje życie dzielisz z
cieniami przeszłości,
więc dlaczego nie chcesz
dzielić go również ze mną?

I cały ten czas zasypiam niespokojna,
przez wszystko co umiera dookoła mnie,
Stałam się tak zmęczona,
zbyt wyblakła byś mógł mnie zauważyć

Teraz jestem tylko niewyraźnym tłem
w Twojej pamięci, małą szarą plamką

Bez znaczenia.

12 348 wyświetleń
98 tekstów
22 obserwujących
  • Ellander

    7 March 2021, 20:05

    To punkty "bez znaczenia", zmiany, pieprzyki i blizny. Niechciane dni i porzucone wspomnienia. To one wszystkie nadają nam wyrazu, charakteru i wskazują drogę, choć trudną, to mniej mdłą niż do idealnego zapomnienia.

  • kati75

    28 February 2021, 19:52

    Mały punkt może mieć Wielkie znaczenie 🙂

  • Kacper M.

    28 February 2021, 19:03

    Kasiu, bardzo podoba mi się ten wiersz.
    Czekam na następne...

    • _jekatiierina_

      1 March 2021, 22:42

      Lubię kiedy piszesz do mnie zdrobniale :)