Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja cisza

Chciałabym, by niektóre słowa
nigdy nie zostały wypowiedzie

by nie kalały naszego języka
i nie dewastowały ciszy

by nie epatowły głupotą
rozdzierającą w strzępy resztki mądrości
i nie rozpleniły się niczym chwasty w ogrodzie słów

bym nie potykała się o te puste frazesy
a oklaski ich aprobaty nie zagłuszyły mojej ciszy

12 299 wyświetleń
134 teksty
10 obserwujących