Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieidealna

Chciała zemścić się za krzywdy
i traktować ich z góry
wolała uciec od wszystkich
i oglądać z drzew chmury

Chciała ich ranić słowami
i mieć zamknięte wciąż serce
wolała krzyczeć oczami
i już nie robić nic więcej

Chciała złem goić swe rany
i widzieć cierpienie innych
wolała gasić te plany
i śledzić wzrokiem winnych

Lecz pamiętliwość ujrzała
w nieidealnej duszy
i ją uparcie zwalczała
by znów serce poruszyć

1407 wyświetleń
21 tekstów
10 obserwujących
  • 13 July 2015, 00:03

    Dziękuję za opinię, Mario ;)

  • Lydia

    12 July 2015, 13:09

    W pisaniu najpiekniejsze jest to ze mozemy odnalezc siebie w tworczosci innych.
    Dziekuje I pozdrawiam.

  • 8 July 2015, 16:25

    Dziękuję, Malusia. :)

  • Malusia_035

    8 July 2015, 12:59

    zatrzymuje na dłużej ,podoba mi się :)

    Pozdrawiam :))

  • 7 July 2015, 20:16

    Bardzo dziękuję Wam za opinie :)

  • Naja

    7 July 2015, 17:59

    Krzywdą za krzywdy. Tęskniąc za dobrem. Najgorsza z możliwości...

    Świetny przekaz. Wymowny. Wyjątkowo prawdziwy.
    Robi na mnie wrażenie ta Twoja wyjątkowa świadomość wyrażana w tekstach...

  • zapach_bzu

    7 July 2015, 11:32

    Czasem, by zmienić człowieka, potrzeba naprawdę potężnego wstrząsu...
    Fisz.