Menu
Gildia Pióra na Patronite

...moje imię

chcesz zdobyć mnie słowem ?
dotykiem zbudzić ze snu ?
.. to moje imię wypowiedz ..

i wcałuj mi je w serce
muśnięciem czułych ust
powoli... litera po literce

a potem jeszcze raz
wymów je głośno... jak niczyje
niech wypełni Twoją przestrzeń

może zrozumiesz wtedy
.. czy serce Twoje ..
na dźwięk imienia mego... bije ?

…jeżeli tak - to wcałuj mi je w serce
...wiesz już jak - litera po literce.

22 301 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • 20 June 2011, 21:22

    ...:))...

  • 19 June 2011, 12:29

    Dziękuję Wam za ciepłe słowa :)

    Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej niedzieli :))

  • Julka 10

    19 June 2011, 01:02

    Ech....nie mam słów...kolejne cudne "przeniesienie" literka po...literce :):):)

  • Jadzia_poem

    18 June 2011, 22:04

    Brawo! Wierszyk wcałowany w gust zwykłego nawet czytelnika :)

  • marka

    18 June 2011, 21:13

    Wzbudził we mnie romantyczne obrazy, coś jak pole usłane makami.
    Piękny.