Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

bądź mi pamięcią wyszeptaną do oczu
kiedy jedyne co mam
to dłonie zbolałe od ciszy
i jesień blednącą w półsłowie

jak miłość
która zaczyna się i kończy
jeszcze na wargach

wiesz? ja też mam listopady we krwi
i dom w którym łzy są oknami
na ludzkie żegnanie

(2016)

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    22 December 2016, 01:45

    :* Yesteście cudowni. Dobranoc.

  • 22 December 2016, 01:39

    Ładne, bardzo, a komentarz Mirka mnie rozwalił. :D
    Pozdrawiam. :))

  • fyrfle

    21 December 2016, 21:15

    Gdyby choć okruch pierza był ze skrzydeł anioła, to wiersz byłby idealny.