Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chcę być

Chcę być letnią mżawką,
gdy zapragniesz orzeźwienia,
i gęstą ulewą,
kiedy będziesz konał z pragnienia.

Chcę być fotografką,
kiedy na uśmiech najdzie Cię ochota,
i szaloną malarką,
gdy zechcesz portret swojego młotka.

Chcę być poduszką,
do której twarz swą piękną przyłożysz,
i puszystą kołderką,
która Cię ciepłem do snu utuli.

Chcę być Twoją kucharką,
gdy dopadnie Cię pogodowa chandra,
i dobrym doradcą,
kiedy problemy Cię przerosną.

Chcę być czułą partnerką,
której ciągle będzie Ci mało,
Aniołem Stróżem,
Serca wybranką.

10 168 wyświetleń
174 teksty
28 obserwujących
  • bajka1

    8 June 2011, 11:46

    chcę być...każdy ma jakieś marzenia i trzeba je realizować...

    muszę nadrobić zaległości w myślach i wierszach,lecz ciągle brakuje mi czasu

    pozdrawiam Marysiu :-)))

  • Sol 8

    19 May 2011, 22:30

    :)) duży plus pozdrawiam :))

  • motylek96

    19 May 2011, 19:22

    Super Maryś:))

  • PannaTalarkowa

    19 May 2011, 13:36

    Miło mi, że wiersz Wam się podoba, niestety to moje "chcę być" chyba nigdy nikomu nie będzie dane.
    Pozdrawiam Was ciepło :-)

  • Seneka 18

    19 May 2011, 12:23

    Dla mnie Twój wiersz jest genialny...bardzo, bardzo pogodny, optymistyczny...:)

  • PannaTalarkowa

    19 May 2011, 12:18

    Wybaczcie za wiersz żenadę, ale miałam dzisiaj natchnienie