Menu
Gildia Pióra na Patronite

****

Chcę uciec

potrzebuje uciec
i uciekam
na balkon
na papierosa
w alkohol
w codzienne wyjścia

mieszam sobie
życie
nowymi osobami
piję jak przez
słomkę
ich słowa i deklaracje

piana buzuje

a mnie w głowie
ciasno od myśli,
których nie da się upić.

27 909 wyświetleń
332 teksty
2 obserwujących
  • 17 May 2015, 16:58

    Świetna wersja ;) ja jednak pozostanę przy swojej.

  • Myffa90

    17 May 2015, 15:51

    Można by coś pozmieniać, pomieszać i może zrobiłoby się bardziej "wierszowo".
    Usunęłabym "chcę uciec" albo "potrzebuję uciec", bo to jedno i to samo i jest moim zdaniem zbędne. No chyba, że miał być to tytuł. Chociaż widzę, że nie.
    Nie wiem, nie jestem ekspertem w tej dziedzinie - sama się uczę, ale coś tam zgrzyta.
    Pokusiłam się pozmieniać ciut, może wybaczysz.

    potrzebuję uciec
    i robię to doskonale
    na balkonie
    z papierosem
    sącząc alkohol
    zatracam się w codzienność

    Zmiany na szybko, ale coś tam bym zamieszała i byłoby lepiej.

    Pozdrawiam
    Em.

  • 17 May 2015, 11:25

    Emilia ten wstęp był dla mnie ważny, chociaż faktycznie nie jest zbyt poetycki.

  • RozaR

    16 May 2015, 22:26

    Tak sobie żyjesz - ładnie.

  • Myffa90

    16 May 2015, 18:23

    Dla mnie wiersz zaczyna się dopiero w połowie. Może tak od tej słomki.
    Dobrze, że skończyło się na upijaniu myśli, bo to dobry wers.
    Zatopiłabym czasem wszystkie.

  • 14 May 2015, 22:29

    Miło mi to słyszeć, również pozdrawiam!

  • Cris

    14 May 2015, 16:33

    dobry wiersz...pozdrawiam.

  • 14 May 2015, 15:57

    Dziękuję za docenienie w takim razie.

  • Różnie na mnie mówią

    14 May 2015, 15:51

    Tekst o minusach które się pojawiają w życiu, ale ode mnie ocena pozytywna za przekaz.