Menu
Gildia Pióra na Patronite

Walc

Chcę tańczyć z Tobą walca
Leciutko tak, na palcach.
Chodź, opleć mnie ramieniem,
Oczaruj swym spojrzeniem.
Gdy w takcie walca na trzy
Tak w moje oczy patrzysz
Czuję jak nas muzyka
Na wskroś całych przenika,
Jak krew pulsuje w żyłach…
Taka jeszcze nie byłam;
Ponętna i namiętna,
Tym tańcem owładnięta,
Serce w piersi szaleje,
Nic wkoło nie istnieje.
Tak patrzysz teraz na mnie,
Nieważne, co się stanie.
Niech trwa ten walc wspaniały,
Niech dowie się świat cały.
Jak bardzo jestem Twoja.
Jak bardzo jesteś mój.

Dlaczego się odwracasz?
I dokąd znowu idziesz?
Mówię do Ciebie przecież

Stój…

/Joanna/

63 511 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    23 November 2010, 22:22

    Cieszę się, że Was dzisiaj tutaj ściągnęłam swoimi myślami.
    Bardzo mi bliski ten wiersz.
    Dziękuję Dziewczyny.

  • motylek96

    23 November 2010, 22:19

    Wcześniej gdzieś umknął mi ten wiersz a jest taki piękny lekki i zwiewny..

    Pozdro:)))

  • Nutka67

    23 November 2010, 22:17

    Dziękuję Motylku.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • motylek96

    23 November 2010, 22:12

    Czuć wirowanie na parkiecie w rytm...

  • Nutka67

    23 November 2010, 22:09

    Zaskoczyłaś mnie, właśnie dziś wracałam do tego wiersza. I proszę bardzo Ty też. Telepatia?
    Dziękuję i pozdrawiam.