Menu
Gildia Pióra na Patronite

Metafizycznie

Chcę skraść ci opowieść
posianą na bezdrożach myśli
kwitnącą uśmiechem który nie ma adresata

zanucić własnymi nutami
każde zamyślenie posłane w przestrzeń
błądzące brzegami nieznanego świata

to teraz nieistotne
że życie malowane w zakręty
wspina się ku górom skalnymi progami
a przełęcz odległa

odkrywam znaczenie
wibracjami słonecznego poranka
który niesie zapowiedź

24 279 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    1 May 2013, 14:49

    Dziękuję Krysiu za ciepłe słowa :)

  • Gaia

    21 April 2013, 12:36

    Xavierku, Motylku, Aniu i Agnieszko cieszy mnie Wasza obecność :)

  • misiek45

    21 April 2013, 11:37

    Piękny wiersz lekki w przekazie-milutko pozdrawiam Beatko:))

  • Pechowa_

    21 April 2013, 11:18

    Piękny wiersz Beatko :)
    Pozdrawiam cieplutko ;)

  • motylek96

    21 April 2013, 11:18

    to dobry wiersz na niedzielny poranek

  • Gaia

    21 April 2013, 10:28

    Nie są mi niemiłe takie kradzieże Zbyszku.
    :)

  • Gaia

    21 April 2013, 10:07

    :)

  • topik

    21 April 2013, 10:03

    :)