Menu
Gildia Pióra na Patronite

MOST

Chcę serdecznie podziękować Narodowi Chińskiemu.
Chcę okazać niewypowiedzianą wdzięczność
Przewodniczącemu Xi Dzi Minowi.
Chcę wyrazić moje wielkie uznanie
Komunistycznej Partii Chin za
Mobilizację Narodu Wielkiego Muru.
Dziękuję im wszystkim za miłość
I troskę okazaną nam samarytanom.
Dziękuję za przywództwo w dobie zarazy.
Dziękuję za konkretnie wyrażoną pomoc.
Dziękuję za te maseczki za złotych
I sześćdziesiąt groszy w Żabce.
Dziękuję koncernowi Żabka za
Konstruktywną współpracę z KPCH
I Bratnim Narodem Ludowych Chin.
Dziękuję, że wczoraj dzięki miłości
Ponad kontynentami rasami wiarą i światopoglądem,
A przez miłość i wynikające z niej działanie,
Mogłem zaspokoić głód i potrzebę masek.
Cieszę się, że proletariusze i aktyw
Naszych narodów połączyli się.
Dziękuję!

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!