Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ku Tobie

chce byś była
tylko dla
mnie

składam ręce ku Bogu
jeśli jeszcze tam jesteś
choć mnie dawno nie było
proszę Cię
nic na siłę

pozwól tej jedynej
przygasać co wieczór
na mych ustach
by rano rodzić się w nich
na nowo

by moja samotność
zaczynała się kiedy
ona zmierzy ku kuchni
po poranną herbatę

pozwól mi ją kochać
i topić się dłonią
jej kręconych włosach
a oczom daj magię
o której śniła nie jedna wróżka
bym czuł w nich
wszystko, co obce do tej pory

a gdy nasze dłonie
splotą się gdzieś po cichu
niech serca biją ku niebu
byś przy nich mógł
w końcu spokojnie zasypiać

Boże.

25.11.2013

http://www.youtube.com/watch?v=DoNqRYZN1dA

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • Naja

    26 November 2013, 19:13

    Ileż uczuć w Twych słowach... Bardzo ładny wiersz :-)