Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szczęście

Chcę być szczęśliwy już dzisiaj
Nie kiedyś na złotej plaży
Mnie również czas nie oszczędził
Kto mnie ów czasem obdarzył

Strach przed utratą życia
Obraca monetę w palcach
Ale kto strachem wzgardzi
Nie przetrwa tej prowokacji

Chcę marzyć zgodnie z prawdą
Nie z nurtem tego świata
Przyszłość swą znać i ją karmić
Nie zgarniać, resztek nie zmiatać

15 622 wyświetlenia
137 tekstów
21 obserwujących
  • Victoria Angel

    21 April 2023, 17:06

    Nie wiem czy to jest takie dobre znać własną przyszłość, bo wraz z wiadomą przyszłością, poznałbyś np. datę śmierci. Ja nie chcę znać własnej daty śmierci. Najlepiej ciesz się każdą chwilą Swojego życia. :-)))