Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnienie 1.

Chcę być
Lekka jak piórko w przestworzach
Ciała pozbawiona - z ciała niedogodności uwolniona
Bezcielesna , słyszę swoje kości
Pustka i próżnia, w gardle pustynia
W żołądku całe roje malutkich drapiących zwierzątek
Anorektyczna logika, wykastrowana z rozsądku
Smętno-szara, ale szczęśliwa - Głodna w euforii
Perfekcyjna i czysta - bez żadnej skazy - krwi pozbawiona
Uwolniona od praw i reguł - zamknięta w kokonie (bez tłuszczu grama!)
Chcę umierać po trochu, na raty -
Bo szczupła lepiej w trumnie wygląda , z bladym cieniem uśmiechu.

36 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
  • female cenobite

    4 April 2014, 17:57

    Jedna fiszka... i opinia. Ludzie boją się jak to czytają i jak moje czytają to też się boją... nie wiedzą, że potulna jestem jak biały, mały
    beee, beee beee - baranek, biedulek...