Menu
Gildia Pióra na Patronite

Imponderabilia*

Cały jesteś oddechem
tak dosadnym
że aż niezbędnym

i kiedy przenikasz przez palce
przeźroczysty
tylko odczucie daje znać
jak mocno tkwisz
wewnątrz

a ja pochłaniam
każdy kęs
by jeszcze raz zgubić się w Tobie.

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • Nika789

    13 December 2011, 22:05

    tj. piękne i bardzo ciche.

  • 13 December 2011, 19:47

    Trzeźwość muszę zachować.
    Poza tym gwiazdy mam na suficie i zaraz będę je liczyć, by zasnąć.

    I nie tupaj, bo mnie obudzisz.

  • 13 December 2011, 19:43

    Dobrze, że przez "duże" a nie wielkie ;)

  • 13 December 2011, 18:55

    Życie czyni ze mnie poetę. Wciąż przez małe.
    Ale jak umrę to liczę, że mi jakaś gwiazda zabłyśnie na niebie ;)

  • 13 December 2011, 18:48

    Lubię, że tak cichnę.

  • 13 December 2011, 17:42

    * coś, czego nie da się zmierzyć (np. uczucie), ale co ma istotny wpływ na sytuację oraz przebieg wydarzeń
    [źródło: Wikisłownik]