Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie wywołuj

cały worek złota
a po co mi ono
wolę serce
rozdaj kruszec
żeby mniej biednych było

woli się nie oprzesz
ciągnie wilka do stada
wilk syty
owca martwa
biada biada biada

co w głowie
to jeszcze nie wojna
rękoczyn jej początkiem
toż nie bądź
w rękoczynach hojna

bo ją wywołasz

8182 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!